Arbeidsfysiotherapie, behandeling met focus op de fitheid voor werk

Arbeidsfysiotherapeutische herstelbegeleiding helpt medewerkers te herstellen van hun lichamelijke klachten. Het doel is om hun arbeidsparticipatie te verbeteren en om chroniciteit en onnodige medicalisatie van klachten te voorkomen. 

De lichamelijke klachten, bijvoorbeeld rugklachten, knie- of schouderklachten, worden behandeld door een arbeidsfysiotherapeut om weer belastbaar te worden voor de uitvoering van de eigen werkzaamheden. Hierbij is er specifieke aandacht voor de bewegingen, lichaamshoudingen en werkwijze in de werkzaamheden van de medewerker en wordt er geoefend om juist deze handelingen weer beter aan te kunnen.
Het coachen van effectief herstelgedrag bij de medewerker staat hierbij centraal. Samen met de arbeidsfysiotherapeut wordt gewerkt aan duurzaam herstel om niet alleen ‘fit for the job’ te worden, maar ook om het te blijven. Zo gaan herstel en preventie hand in hand.
De herstelbegeleiding kan alleen plaatsvinden ná een intake onderzoek (Basis Intake Fysiek of een Interventie Screen) en vindt plaats in één van onze landelijke netwerkcentra van het BeLife netwerk Vitaal werken.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via:
info@belife.nl
088-330 14 00

Neem contact met ons op

088 - 3301400
info@belife.nl 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur

Wil je direct een aanvraag doen of meer informatie over de arbeidsinterventies van BeLife?