Een effectief trainingsprogramma voor werknemers

Bewegen is gezond en door middel van oefeningen en gerichte training kun je je fysieke fitheid verbeteren. Een goede conditie, voldoende souplesse in je lijf en een goede coördinatie en balans helpen om fysiek lekkerder in je vel te zitten!

Wanneer medewerkers door lichamelijke klachten belemmeringen ervaren in het werk kan een fysiek trainingsprogramma bijdragen om de fitheid voor het werk te verbeteren.

BeLife biedt hiervoor een 6 weken of 12 weken durend programma aan. 

De Fysieke belastbaarheid training (6 weken)

In 6 weken wordt er 2 keer per week gewerkt in groepsverband aan de algemene fysieke fitheid en belastbaarheid voor werk. Dit trainingsprogramma wordt vooral ingezet wanneer er geen sprake is van chronische of complexe klachten en geen langdurig of recidiverend verzuim. Er wordt gestart met een nulmeting en na 6 weken training volgt een eindmeting en een adviesrapportage.

De individuele Fysieke Workhardening (12 weken)

Er wordt zowel individueel als in groepsverband getraind met specifieke aandacht voor de werkzaamheden welke de medewerker weer beter uit wil kunnen voeren. Door gerichte training op de ‘moeizame’ handelingen of houdingen worden de zwakke schakels in het lichaam getraind en versterkt. Na de eerste 6 weken training vindt een tussenmeting plaats en wordt waar nodig het trainingsdoel en -programma bijgesteld. Na 12 weken volgt een eindmeting en een adviesrapportage.

Deze fysieke trainingstrajecten kunnen alleen ingezet worden ná een Basis Intake Fysiek of een Interventie Screen.

Meer informatie?
info@belife.nl
088-330 1400

Neem contact met ons op

088 - 3301400
info@belife.nl 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur