ploegendienst

Werken in ploegendienst

Omgaan met de uitdagingen van het werken in ploegendiensten

Tijdens de interactieve workshop gaan we in op verschillende thema's die van invloed zijn op de energie van medewerkers die in ploegendiensten werken. Zo leren de medewerkersmeer over de lange termijn invloed van voeding op de vitaliteit en krijgen ze handvatten om gezonder te eten en een gewenst gewicht te bereiken of te behouden. Ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het belang van beweging en hoe je dit kunt integreren in je dagelijkse leven.

Een ander belangrijk thema is slaap en waakritme. We bespreken de biologische klok en hoe deze verstoord kan worden door onregelmatige werkuren. Daarnaast gaan we in op het effect van licht en voeding op slaap en krijgen de medewerkers handige slaapstrategieën om direct toe te passen in hun eigen situatie. Tot slot is er aandacht voor het vinden van de juiste werk-privé balans, omdat dit een belangrijke rol speelt bij het behouden van energie en vitaliteit.

Na de workshop zijn de medewerkers zich bewust van de verschillende factoren die van invloed zijn op hun energie en hebben ze praktische tools en tips gekregen om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ze zijn in staat om beter om te gaan met de uitdagingen van het werken in ploegendiensten en kunnen hun werk en privéleven beter in balans brengen.

Neem contact met ons op

088 - 3301400
info@belife.nl 

Op werkdagen zijn we bereikbaar van
8.30 tot 17.00 uur

Wil je meer informatie over de
Gezond & Vitaal werken interventies?

Klik dan hier