Herstellen van zwangerschapsvergiftiging

  Een fysieke en mentaal heftige periode

  Suzanne is een ambitieuze jonge vrouw, werkzaam in de dynamische wereld van horeca en theater. In 2018 is zij in blijde verwachting van haar eerste kindje die uiteindelijk twee maanden te vroeg, maar gezond geboren wordt. Door de ontwikkeling van het HELLP-syndroom tijdens haar zwangerschap, de bevalling middels een keizersnede en de mislukte hersteloperaties gaat Suzanne zowel fysiek als mentaal door een heftige periode heen. 

  HELLP-Syndroom

  Het HELLP-syndroom staat voor Hemolyse, Elevated Liver enzymes en Low Platelets. Dit betekent dat er sprake is van een verhoogde afbraak van rode bloedcellen en een gestoorde leverfunctie. Daarnaast is er een tekort aan bloedplaatjes, waardoor de bloedstolling ontregeld raakt. Bij Suzanne is het HELLP-syndroom niet op tijd geconstateerd waardoor zij erg ziek is geworden en haar organen zijn aangetast. De vochtophoping in haar hoofd heeft voor blijvende cognitieve schade gezorgd waardoor Suzanne zich moeilijk kan concentreren en zich snel vermoeid voelt. Naast deze lichamelijke klachten was het voor Suzanne ook een hele emotionele periode waarbij ze heeft moeten vechten voor haar eigen leven en dat van haar kindje. Voor het volledige herstel van het HELLP-syndroom staat dan ook een jaar. Toen Suzanne na een jaar nog steeds tegen fysieke, cognitieve en mentale klachten aanliep heeft de gynaecoloog van het Erasmus MC Suzanne doorverwezen naar BeLife.

  Prettig huiselijk gevoel bij BeLife

  Bij BeLife startte Suzanne met een multidisciplinair traject van drie maanden. Zo werkte zij met een revalidatiearts, fysiotherapeut, psycholoog, diëtist, ergotherapeut en medisch caremanager aan maximaal herstel. “Met de fysiotherapeut trainde ik op een ongedwongen manier mijn fysieke belastbaarheid waardoor mijn conditie verbeterde.” – aldus Suzanne. Middels ergotherapie heeft zij geleerd haar grenzen te verleggen en haar grenzen beter aan te geven. Dankzij de verkregen handvaten weet Suzanne nu hoe zij haar grenzen kan aangeven en zichzelf in bescherming kan nemen. 
   

  EMDR therapie 

  Vanaf het begin van de behandeling voelt Suzanne zich gehoord en begrepen door de psycholoog van BeLife. Tijdens haar behandeling is EMDR therapie ingezet. EMDR is een trauma therapie die helpt bij de verwerking van een traumatische gebeurtenis. Dankzij deze therapie kan Suzanne de gebeurtenissen nu beter een plekje geven. 
   
  Vanaf het eerste moment heb ik de behandeling bij BeLife als erg prettig ervaren. Ik voelde me welkom en begrepen.

  Hoe nu verder?

  Momenteel is Suzanne aan het herstellen van een nieuwe operatie die zij na haar multidisciplinaire revalidatie traject bij BeLife heeft gehad. Van de specialisten bij BeLife heeft ze voldoende handvaten gekregen om zelfstandig verder te werken aan haar herstel. “Vroeger was ik heel carrière gericht. Noodgedwongen heb ik hier afstand van gedaan. Mijn focus ligt nu op het genieten van mijn gezin en de kleine, mooie dingen die op ons pad komen.”- aldus Suzanne. 

  Suzanne is een fictieve naam. De echte naam van Suzanne is bij BeLife bekend.