Herstellen van Covid-19

  Hoe zette corona het leven van deze energieke, sportieve, jonge vrouw op zijn kop?

  Voordat Nadia (32 jaar) besmet raakte met het coronavirus was zij een drukbezette vrouw met een volle agenda. Fulltime werkzaam als accountmanager op de commerciële afdeling van een bekende corporate organisatie waarvoor ze veel op reis was in binnen- en buitenland. Haar vrije tijd was gevuld met etentjes, concerten en sporten. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging en gezonde voeding stond centraal waardoor zij voldoende energie had voor haar dynamische leven én hiervan genoot.

  Besmet met corona

  In maart 2020 kreeg Nadia corona. Sindsdien zien haar dagen er heel anders uit. “Toen ik in maart besmet raakte was er weinig bekend over het virus. Dit in combinatie met mijn vreemde klachten zorgde voor onrust en paniek bij mijzelf en de mensen in mijn omgeving.” Uiteindelijk heeft Nadia 50 dagen binnen gezeten met koortsklachten, druk op haar borst, spierpijn, hartkloppingen en vermoeidheid. “Die periode kon ik alleen maar slapen. De trap oplopen of zelfs een boek lezen was al te vermoeiend.” Nadat de koorts was gezakt bleven de vermoeidheidsklachten, hartkloppingen en pijn op de borst aanhouden. Daarnaast was haar conditie ernstig verzwakt. Nadia en haar bedrijfsarts zagen niet in hoe zij hier zelfstandig bovenop zou komen en schakelden de hulp van BeLife in.

  Het multidisciplinaire revalidatietraject bij BeLife

  Nadat Nadia op intake was geweest werd er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Voor Nadia betekende dit drie maanden revalideren met een revalidatiearts, psycholoog, fysiotherapeut en diëtist. Bij de inspanningstest tijdens de eind-meting bleek dat haar MET-waarde met twee punten omhoog was gegaan. MET-waarde, ook wel Metabolic Equivalent of Task, is een aanduiding van hoeveel energie een bepaalde fysieke inspanning kost vergeleken met de benodigde energie in rust. Dat de MET-waarde van Nadia is gestegen betekent dus dat haar fysieke belastbaarheid is verbeterd en dagelijkse taken gemakkelijker zijn uit te voeren.

  De zorgprofessionals van BeLife zijn kundig en professioneel. Dankzij hun persoonlijke aanpak heb ik het revalidatietraject als erg prettig ervaren.

  Hoe nu verder?

  Ondanks de trainingen en begeleiding bij BeLife en de stijging van de MET-waarde heeft Nadia haar energie, conditie en fysieke belastbaarheid van voor de coronabesmetting nog niet terug. Ze kan haar werkzaamheden als accountmanager weer langzaam oppakken maar energiemanagement is hierbij van cruciaal belang. “Na vier uur werken moet ik in de middag bijslapen om mijn energie weer op te laden.” Ook privé afspraken worden nauwkeurig met elkaar afgestemd om te voorkomen dat ze een terugval krijgt.

  Ik heb nog een lange weg te gaan. Dankzij het revalidatietraject van BeLife heb ik wel weer vertrouwen in mijn lichaam gekregen.

  Sinds de afsluiting van het revalidatietraject traint Nadia haar fysieke belastbaarheid met de Physitrack app. De fysiotherapeuten van BeLife hebben oefeningen in de app klaargezet waardoor zij zelfstandig kan blijven trainen. Sinds afgelopen najaar heeft Nadia ook een hondje waarmee ze korte wandelingen maakt. “Het herstel gaat in kleine stapjes met veel ups en downs. Bewust even stilstaan bij de positieve stappen voorwaarts zorgt ervoor dat ik mijn toekomst zonnig inzie.”- aldus Nadia.

  Nadia is een fictieve naam. De echte naam van Nadia is bij BeLife bekend.