BELIFE - Verzuim verlagen met een PMO

WERK & INZETBAARHEID

Een vitale medewerker heeft energie, werkt met plezier en is bevlogen. Middels een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) krijg je zicht in de vitaliteit van je medewerkers. Het werkvermogen, de eventuele gezondheidsrisico’s en de leefstijl worden in kaart gebracht. Voor de medewerker zijn de uitkomsten van het onderzoek concrete aanknopingspunten voor verbeterpotentieel.

Het standaard PMO van BeLife bestaat uit verschillende onderzoeken:

Belasting onderzoek
Een belasting onderzoek brengt de mate van fysieke belasting waaraan de medewerker wordt blootgesteld in kaart, ook wel het belasting profiel. Dit doen we middels observaties en metingen op locatie. Tijdens het PMO kan bepaald worden of de medewerker met zijn of haar belastbaarheid voldoet aan het gevraagd belasting profiel.

Vragenlijsten
De vragenlijsten zijn gericht op het in kaart brengen van verschillende aspecten rondom duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. BeLife biedt verschillende vragenlijst aan op bijvoorbeeld gebied van leefstijl, mentale vitaliteit, werkvermogen of beeldschermwerk. De vragenlijsten worden digitaal aangeboden.

Gezondheidsonderzoek
Het gezondheidsonderzoek bestaat uit het meten van:

  • Lengte, gewicht (BMI)
  • Tailleomvang
  • Vetpercentage
  • Bloeddruk
  • Glucose en totaalcholesterol middels een vingerprik
  • Functional Movement Screen

Wist je dat een PMO goed te combineren met een vitaliteitsevent of coaching traject? Als je vragen hebt over het Preventief Medisch Onderzoek? Neem contact op met info@belife.nl of bel 088-330 14 00.