Werkplek ontwerp werkplek  1440 x 420 pixels

Realiseer een functioneel, gezonde en veilig ingerichte werkplek

Werkplekontwerp

Met onze gestructureerde ontwerpmethodiek creëren we werkplekken waar efficiënt, veilig, gezond en met meer plezier gewerkt kan worden. Onze Human Factors consultants en Ergonomen richten zich op het aanleveren van oplossingen waarbij alle relevante human factors (ergonomie aspecten) zijn doordacht en worden meegenomen in het (her)ontwerp van de werkplek.

Arbo Unie

Deze diensten worden uitgevoerd door de professionals van Arbo Unie. Benieuwd wat de ergonomen voor jouw organisatie kunnen betekenen?  

Arbo unie logo 

Meer over Ergonomie Human Factors


Onze 
oplossingen

Risk assessment ergonomie

Het risk assessment ergonomie geeft inzicht in de aanwezige risicofactoren en verbeterpunten binnen bestaande werkplekken en werkomgevingen. We beoordelen de werkplekken op basis van de ergonomie normen en richtlijnen en operationele eisen. Voor geconstateerde verbeterpunten betreffende gezond en veilig werkplekontwerp en -inrichting, werkgedrag van medewerkers en organisatorische aspecten geven we aanbevelingen. Onze kracht zit hierbij in het verbinden van mens, techniek en organisatie.

Ontwerpanalyse

Met een ontwerpanalyse ondersteunen en adviseren we het -voor de herinrichtingsplannen verantwoordelijke- projectteam. Zo werken we samen aan een gezonde, veilige en effectieve werkomgeving waar medewerkers maximaal kunnen presteren. De ontwerpanalyse bestaat op hoofdlijnen uit de volgende stappen:

  1. We voeren een Human Factors inventarisatie uit. Hierbij wordt het werkproces met de daarbinnen uit te voeren taken en handelingen en de daarbij benodigde arbeidsmiddelen in kaart gebracht.
  2. Op basis van de resultaten van de inventarisatie worden functionele ontwerpeisen voor de werkplekken opgesteld. 
  3. Deze ontwerpeisen kunnen wij met een designworkshop vertalen naar functionele 2D of 3D visualisaties van de toekomstige werkplekken.
Ontwerpreview

Middels een ontwerpreview toetsen we de concepten of werktekeningen van het (her)ontwerp van een werkplek of een productielijn aan functionele eisen en relevante ergonomie normen en richtlijnen. Zo kom je vooraf te weten of het beoogde (her)ontwerp voldoet aan de eisen om efficiënt, gezond en veilig te kunnen werken.

Meer informatie?

088 330 14 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

Liever een expert spreken?

Maak een bel-me-terug afspraak

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Bel met ons

Liever een expert spreken?

Stuur een bericht