Preventieve arbeidsinterventie medewerker1440 x 420 pixels

Verminder fysieke klachten en voorkom uitval

Preventieve arbeidsinterventies

Wanneer een medewerker klachten ervaart tijdens het uitvoeren van zijn werk heb je als werkgever waarschijnlijk meerdere vragen. Herstelt de medewerker uit zichzelf of ligt uitval op de loer? Ligt de oorzaak van de klachten in het werk? Belemmeren de werkzaamheden het herstel en moeten we aangepast werk overwegen? Door klachten tijdig te signaleren en snelle interventies te bieden kan verergering van de klacht en uitval worden voorkomen. Hiervoor biedt BeLife verschillende arbeidsinterventies.

Arbeidsfysiotherapie

De eerste stap in het aanpakken van de klachten is een intake door de arbeidsfysiotherapeut. Naast het onderzoeken van de lichamelijke klachten hebben we ook aandacht voor de uitvoering van fysieke werkzaamheden. Het resultaat van de intake is een advies met vervolgmaatregelen en een behandelplan.

Arbeidsfysiotherapeutische herstelbegeleiding 
Tijdens dit traject vindt behandeling plaats en leert de medewerker omgaan met de fysieke belemmeringen en mogelijkheden in relatie tot het werk. Zo stimuleren we herstel en voorkomen we terugval of chroniciteit. De nadruk ligt op zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid voor herstel. Dit draagt bij aan een duurzame gedragsverandering en gezondheidsvaardigheden. 

Werkplekonderzoek & advies

Voor zowel beeldschermwerkplekken als andere werkplekken zoals productie, logistiek en transport voert BeLife werkplekonderzoeken uit. We beoordelen de ergonomische aspecten van de werkplek en geven instructies voor een gezonde en veilige werkwijze. De adviezen en tips dragen daarmee bij aan het herstel en de preventie van gezondheidsklachten. 

Werkplek coaching & training

Bij langduriger of terugkerende klachten of in complexe werksituaties is het mogelijk dat werkplekonderzoek onvoldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. In dit geval is de inzet van Werkplek Coaching & Training geïndiceerd. Tijdens drie werkplekbezoeken wordt de medewerker gecoacht en getraind in optimale werkwijze en werktechnieken. We maken samen met de leidinggevende afspraken over (aangepast) werk en opbouw van taken. Indien gewenst wordt dit ook afgestemd met de bedrijfsarts of andere belanghebbenden.

 

Meer informatie?

088 330 14 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

Liever een expert spreken?

Maak een bel-me-terug afspraak

Benieuwd wat wij voor jouw medewerker kunnen betekenen?

Bel met ons

Liever een expert spreken?

Stuur een bericht