Leefstijl en vitaliteit medewerker1440 x 420 pixels

Gezond en vitaal leven

Leefstijl en vitaliteit

Medewerkers die fysiek fit zijn zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en presteren beter. Daarnaast is ook het risico op verzuim een stuk lager. BeLife biedt individuele, op maat gemaakte leefstijlinterventies. Verandering van leefstijlgedrag staat hierbij centraal. Verbetering van de fysieke en mentale fitheid is het resultaat.

Vitaliteitscoaching

In het eerste gesprek bespreekt de coach de motivatie en mogelijkheden van de medewerker om daadwerkelijk met leefstijl en vitaliteit aan de slag te gaan. Soms is een eenmalig leefstijlgesprek en advies voldoende. Zo niet, volgt een aansluitend coachingstraject waarin we de deelnemer drie tot zes maanden begeleiden naar een gezonde en vitale leefstijl. 

Tijdens een coachingstraject met de vitaliteitscoach gaat de medewerker aan de slag met zijn persoonlijke doelen gericht op een gezonde leefstijl en vitaliteit. De coach maakt hierbij gebruik van motiverende gesprekstechnieken gericht op het stimuleren en versterken van de intrinsieke motivatie tot verandering. 

Bij BeLife zien wij vitaliteit als de energie in een batterij die opgeladen kan zijn of leegloopt. Er zijn verschillende factoren die daar invloed op hebben, zoals de fysieke en mentale gesteldheid, de werk-privébalans of het thema zingeving. Deze thema’s staan centraal tijdens het coachingstraject. Tijdens het traject maken we gebruik van (digitale) ondersteuningsmiddelen een (deels) online coaching. Het resultaat is een duurzame vooruitgang op het gebied van leefstijl en vitaliteit. 

Fysieke fitheid training

Wanneer het verbeteren van de algehele lichamelijke belastbaarheid het doel is, maar zelfstandig sporten een risico of te hoge drempel is, kan de Fysieke Fitheid Training uitkomst bieden. Onder begeleiding van een arbeidsfysiotherapeut traint de medewerker individueel en in groepsverband gedurende zes tot twaalf weken aan zijn fysieke fitheid. Het verbeteren van het uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en coördinatie kunnen mogelijke doelen zijn. De training is bedoeld om medewerkers op een verantwoorde manier in het stramien van gezond bewegen en sporten te krijgen. Na afronding van dit traject kan de deelnemers het sporten zelfstandig oppakken.
 

Meer informatie?

088 330 14 00

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

Liever een expert spreken?

Maak een bel-me-terug afspraak

Vit programma en event optie 2 en over BeLife

Organisatie aanpak

Liever met de organisatie of een team aan de slag met vitaliteit? 

Bekijk onze organisatie aanpak

Benieuwd wat wij voor jouw medewerker kunnen betekenen?

Bel met ons

Liever een expert spreken?

Stuur een bericht