Werkhervatting en revalidatie

Hoe langer een medewerker uit het arbeidsproces is, hoe moeilijker de terugkeer naar werk is. Daarom is het, als een medewerker ziek is en de arbeidsongeschiktheid langer dreigt te duren, verstandig om tijdig met revalidatie te starten. Als werkgever en werknemer heb je de gedeelde verantwoordelijkheid voor verzuimbeheersing. Als werkgever draag je daarnaast ook het financiële risico van loondoorbetaling, regelen van vervanging en productieverlies. 

Werkhervatting en revalidatie van BeLife helpt klachten te verminderen of leert de medewerker omgaan met de klacht. Op deze manier wordt de medewerker actiever op de werkplek ondanks het hebben van eventuele restklachten. Met onze multidisciplinaire aanpak, persoonlijke doelen en een behandelplan op maat ondersteunen we de medewerker naar een duurzame en verantwoorde werkhervatting.

Multidisciplinair revalidatietraject

We starten het traject met de intake om een juiste diagnose te stellen. Bij de intake wordt de medewerker gezien door de revalidatiearts, (GZ-)psycholoog en fysiotherapeut. Als een vervolgbehandeling geïndiceerd is stellen we een persoonlijk behandelprogramma op. 
 
Tijdens het behandelprogramma wordt de medewerker gedurende 13 weken intensief begeleid door ons multidisciplinaire behandelteam. Ons multidisciplinaire team bestaat uit een revalidatiearts, physician assistant, inspanningsfysioloog, fysiotherapeut, (GZ-)psycholoog, ergotherapeut, diëtist, bedrijfsmaatschappelijk werker en caremanager met een medische achtergrond. De caremanager is het vaste aanspreekpunt voor de medewerker en belanghebbenden. De samenstelling van het multidisciplinaire behandelteam is maatwerk zodat we aansluiten op de hulpvraag van de medewerker.
 

Locaties

Werkhervatting en revalidatie wordt uitgevoerd op één van onze BeLife Zorg locaties. 

Bekijk de locaties

Meer informatie?

088 330 1500

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

In gesprek

Persoonlijk verhaal: Het moeizame herstel van corona

Hoe zette corona het leven van deze energieke, sportieve, jonge vrouw op zijn kop?

Lees verder