1. Nieuws BeLife

  Nieuws

  Lees hier onze laatste nieuwsberichten


  De Week van de Vitaliteit: een gids voor een gezonder en blijer leven

  Welkom bij de Week van de Vitaliteit! Deze week staat in het teken van het omarmen van een gezondere levensstijl en het streven naar welzijn op alle fronten van ons leven. Het draait allemaal om het koesteren van ons lichaam, geest en ziel, en het creëren van een balans die ons gelukkiger en vitaler maakt.

  Effectieve workouts voor drukke levensstijlen: werk aan je fitheid met minimale tijdinvestering

  In de hedendaagse drukke wereld is tijd een kostbaar goed geworden. Maar dat betekent niet dat je je fitheidsdoelen moet opgeven! Met de juiste aanpak kun je werken aan je fitheid en vitaliteit, zelfs als je weinig tijd hebt. In dit artikel delen we enkele effectieve workouts die speciaal zijn ontworpen om in korte tijd toch effectief te kunnen trainen. Deze korte en intensieve trainingen helpen je om het maximale uit je training te halen zonder uren in de sportschool door te hoeven brengen.

  Mentaal welzijn op het werk: detecteer signalen van psychische spanning en hoe steun te bieden

  Het waarborgen van de mentale gezondheid op de werkvloer is van groot belang voor het welzijn en de productiviteit van werknemers. Psychische spanning kan aanzienlijke gevolgen hebben voor het vermogen van werknemers om optimaal te presteren en kan leiden tot uitputting en andere mentale gezondheidsproblemen. In deze tekst bespreken we de cruciale rol van het herkennen van signalen van psychische spanning bij werknemers en hoe werkgevers ondersteuning kunnen bieden om een gezonde werkomgeving te bevorderen.

  Omgaan met zittend gedrag op het werk: waarom beweging cruciaal is en hoe sedentair gedrag te minimaliseren

  Op de werkplek is langdurig zitten een wijdverspreid probleem met negatieve gevolgen voor de gezondheid van werknemers. Het is aangetoond dat langdurig zitten in verband staat met risico's zoals obesitas, hartziekten en musculoskeletale aandoeningen. In dit artikel bespreken we de urgentie van beweging en het verminderen van sedentair gedrag op de werkvloer, terwijl we praktische tips delen om werknemers te helpen actiever te zijn tijdens hun werkdag.

  De positieve invloed van ergonomie op de werkplek: preventie van werkgerelateerde letsels en RSI

  Ergonomie vervult een cruciale rol bij het tot stand brengen van een gezonde en veilige werkomgeving. Het aanwenden van ergonomische beginselen binnen de werkplek is van essentieel belang om werkgerelateerde letsels en herhaalde stressblessures (RSI) te voorkomen. Deze aandoeningen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op zowel de gezondheid als de productiviteit van medewerkers. In dit artikel zullen we de rol van ergonomie binnen de werkplek bespreken en hoe deze kan bijdragen aan de preventie van werkgerelateerde letsels en RSI.