HELLP - 1440 x 420 pixels

  Revalidatie na HELLP-syndroom

  Vrouwen met pre-eclampsie (PE) of het HELLP-syndroom voelen zich tijdens hun zwangerschap meestal erg ziek. Vanwege het gevaar voor eigen leven en de ongeboren baby wordt de zwangerschap meestal vervoegd afgebroken, waarna je herstelt van het HELLP-syndroom. Toch kunnen de lichamelijke, cognitieve en emotionele gevolgen groot zijn. Veel vrouwen hebben na een PE/HELLP-zwangerschap langdurig last van een verminderde conditie, zijn prikkelgevoelig en hebben moeite met concentreren. Ook kun je last hebben van problemen met de hechting met je kindje omdat deze (lang) in de couveuse ligt of met rouwverwerking bezig zijn omdat je jouw kindje hebt verloren. Door ingrijpende gebeurtenissen tijdens PE of HELLP kan het voorkomen dat je een posttraumatische stress stoornis (PTSS) hebt ontwikkeld. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat vrouwen die vroeg in de zwangerschap PE ontwikkeld hebben, een hoger risico lopen om op jongere leeftijd hart- en vaatziekten te ontwikkelen. Het is dan ook extra belangrijk om te werken aan een gezonde leefstijl.

  De professionals van BeLife hebben ervaring met het revalideren na pre-eclampsie of HELLP. In ons multidisciplinaire revalidatieprogramma is er aandacht voor zowel het fysieke als het mentale vlak. We geven inzicht in de balans tussen belasting en belastbaarheid en werken aan herstel van je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Het (opnieuw) opbouwen van een gezonde leefstijl staat centraal. Daarnaast staan we stil bij de gevolgen van PE of HELLP en leer je hier op een flexibele manier mee omgaan.

  Mocht het nodig zijn, dan kan de psycholoog er voor kiezen om EMDR in te zetten. Zo werk je met ons multidisciplinaire team aan je herstel, leer je omgaan met de gevolgen van PE of HELLP en krijg je weer meer regie op je dagelijks functioneren. 

  Het zorgtraject

  Meer informatie?

  088 330 1400

  Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

  In gesprek

  Persoonlijke verhaal: Herstellen van zwangerschapsvergiftiging

  Een fysiek en mentaal heftige periode.

  Lees verder