PREM 2021 levert inzichten op

Ook in 2021 hebben we de PREM (Patiënt Reported Experience Measure) uitgevraagd bij onze cliënten. Dit levert relevante informatie op waarmee wij de kwaliteit van onze zorg kunnen verbeteren. PREM is een gestandaardiseerde methodiek om klantervaringen in de zorg te meten, analyseren en rapporteren. We voeren de PREM uit via een korte vragenlijst die ingaat op ervaringen met het zorgproces. Er wordt nagegaan hoe cliënten zaken als informatieverstrekking, bejegening, nazorg en inspraak hebben ervaren. De vragenlijst wordt anoniem ingevuld.

Resultaten PREM 2021

De vragenlijst is door 96 cliënten ingevuld. Deze cliënten hebben hun behandeltraject in 2021 afgerond op één van de BeLife locaties. De uitvraag heeft veel relevante informatie opgeleverd. Zo geven de 96 cliënten een gemiddelde waardering van 8,7 (op een schaal van 10). 99% van de cliënten zou een zorgtraject van BeLife dan ook aanbevelen bij andere mensen met dezelfde aandoening of gezondheidsproblemen. De deskundigheid van de BeLife zorgverleners gaven de cliënten gemiddeld een 9 (op een schaal van 10). 

“Ik voelde me serieus genomen. Werd goed begeleid en opgevangen op moeilijke momenten.”
Cliënt BeLife Groningen
“Zeer tevreden over alles. Medewerkers zijn zeer betrokken en communiceren onderling. Ik heb heel veel baat gehad bij de trajecten en ben enorm vooruit gegaan. Dat had ik zonder hun hulp niet gered.”
Cliënt BeLife Lepelstraat
“De stuk van de revalidatie met de fysiotherapeut heeft mij enorm geholpen. De gesprekken met de psycholoog waren heel fijn, waardoor ik mezelf een stuk sterker voelde en ik goeie keuzes kon maken voor mezelf.”
Cliënt BeLife Rotterdam
 

Contact met lotgenoten

Ondanks dat de cijfers veelbelovend zijn, is er op bepaalde vlakken ruimte voor verbetering. Zo geven de cliënten aan opzoek te zijn naar contact met lotgenoten. Daarbij kunnen ze de hulp van BeLife goed gebruiken. Momenteel zijn we aan het onderzoeken welke rol BeLife kan spelen bij het in contact brengen van onze cliënten en lotgenootgroepen. 

Kwaliteit

“De resultaten van de PREM vragenlijsten gebruiken we om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Aandachtspunten die verbetering vragen worden opgenomen in de jaarplannen. Zowel op management niveau als locatie niveau worden deze verbeteringen doorgevoerd. Zo kunnen we de kwaliteit van onze zorg constant meten, analyseren en bijsturen.” Aldus Mike van Weenen, Senior kwaliteitscoördinator BeLife. 
 

Deel deze pagina

Terug naar overzicht

Meer weten over onze zorgtrajecten?

Lees hier wat onze zorg voor jou of jouw cliënt kan betekenen. 

Meer informatie