In gesprek - 1440 x 420 pixels

Informatie voor de cliënt

  1. Clientpagina | Medisch specialistische revalidatiezorg

Gezondheid wordt vaak als vanzelfsprekend ervaren, tot het moment dat er sprake is van gezondheidsklachten. Dan blijkt hoe waardevol een goede fysieke en mentale belastbaarheid is. Heb jij het gevoel minder te functioneren door steeds terugkerende fysieke en/of mentale klachten? Heeft de behandeling van de huisarts, bedrijfsarts, fysiotherapeut of psycholoog onvoldoende geholpen? Bij BeLife helpen we je omgaan met de klachten, zodat je weer optimaal kunt deelnemen aan de maatschappij.

 

Bekijk de locaties

Meer informatie?

088 330 1400

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

Wij zijn gespecialiseerd in

Chronische pijn 200x200

Chronische pijn revalidatie



Meer informatie

Oncologische revalidatie - 200 x 200 pixels

Oncologische revalidatie



Meer informatie

Reuma 200x200

Revalidatie bij reuma



Meer informatie

Q-koorts 200x200

Revalidatie bij Q-koorts


Meer informatie

Covid-19 200x200

Revalidatie bij Covid-19


Meer informatie

HELLP 200x200

Revalidatie na pre-eclampsie (HELLP syndroom)

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Zijn er wachttijden bij BeLife?

Over het algemeen gelden er wachttijden voordat je bij een BeLife locatie terecht kunt voor diagnostiek en behandeling. Bekijk hier het actuele overzicht van de wachttijden per locatie.

Wie kan mij verwijzen?
Een bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist kan je verwijzen naar BeLife voor een medisch specialistische revalidatietraject. Zij kunnen gebruik maken van ons online verwijsformulier, de aanmelding doorvoeren in ZorgDomein of een eigen verwijsdocument insturen per post (Max Euwelaan 72 – 3062 MA Rotterdam) of via email (zorg@belife.nl).

Klik hier voor het online verwijsformulier. 
 
Welke gezondheidsklacht behandelt BeLife?
Welke stappen doorloop ik voor mijn eerste afspraak?
Na een verwijzing via de bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist ontvang je via de post een informatiepakket van BeLife. Lees dit zorgvuldig een retourneer het ondertekende informatiepakket. Na ontvangst van het ondertekende informatiepakket nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor de intake
Hoe kan ik me aanmelden?
Het aanmelden verloopt via de bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist. Zij kunnen gebruik maken van ons online verwijsformulier, de aanmelding doorvoeren in ZorgDomein of een eigen verwijsdocument insturen per post (Max Euwelaan 72 – 3062 MA Rotterdam) of via email (zorg@belife.nl). 
Hoe ziet een medisch specialistische revalidatietraject er uit?

Een medisch specialistische revalidatietraject start met een intake. Indien vervolgbehandeling passend is, stellen we een persoonlijk behandelprogramma op. Op basis van jouw persoonlijke doelen bepalen we hoe vaak en bij welke disciplines je komt revalideren. Het behandelprogramma duurt gemiddeld vier maanden.

We sluiten het traject af met een eindmeting waarbij we in kaart brengen in hoeverre jouw persoonlijke doelen zijn behaald. De revalidatiearts bepaalt in overleg met jou en het behandelteam of er nog nadere behandeling of nazorg nodig is.

Lees hier meer over het medisch specialistische revalidatietraject.
Wat kost een zorgtraject bij BeLife?

De medisch specialistische revalidatiezorg valt onder de basisverzekering en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Dit geldt ook voor de zorgverzekeraars waar wij geen contract mee hebben. 

Omdat het gemiddelde tarief van de intake ligt tussen de 600 - 1000 euro (afhankelijk van polis en verzekeraar), zal je volledige nog openstaande (verhoogd) eigen risico aangesproken worden. Ook als je niet in aanmerking komt voor een behandelprogramma. 

Voor medisch specialistische revalidatiezorg is een verwijzing door de bedrijfsarts, huisarts of medisch specialist nodig. Extra voorwaarden zoals toestemming voordat een traject mag starten kunnen van toepassing zijn. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Wil je precies weten wat jouw zorgverzekeraar vergoedt en welke voorwaarden van toepassing zijn? Bekijk dan de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Of bel ze op en vraag naar de vergoeding voor Medisch specialistische Zorg of ziekenhuiszorg (tweedelijns zorg). Zij kunnen je precies uitleggen welke vergoeding bij jouw polis mogelijk is.

Met welke zorgverzekeraars heeft BeLife een contract?

Wij hebben een contract met de volgende zorgverzekeraars:

  • CZ
  • DSW
  • VGZ
  • Menzis
  • A.S.R.
  • Caresq
Hoeveel tijd neemt het traject in beslag?
Als na de intake blijkt dat een vervolgbehandeling passend is, stellen we een persoonlijk behandelprogramma op. Omdat het een op maat gemaakt behandelprogramma is, verschilt de duur van het traject per cliënt. De gemiddelde duur van een volledig traject is 4 maanden.
Wat doet BeLife met betrekking tot de coronamaatregelen?
Bij BeLife hanteren we sinds 2020 een aangepaste dienstverlening. Omdat de zorg van BeLife noodzakelijk is kunnen afspraken op locatie of online doorgaan. Op locatie nemen wij de maatregelen die op onze werkzaamheden van toepassing zijn in acht. Op deze manier blijven wij een bijdragen leveren aan de gezondheid van Nederland.

Voor aanvang van de sessie nemen we een triage af gebaseerd op de RIVM checklist. Indien de cliënt alle vragen met nee kan beantwoorden, kan de behandeling op locatie doorgaan. Op locatie is het dragen van een mondkapje verplicht.